Blogg

I Söndagskväll 13/1-2013 blev Falco akut sjuk en stund efter att han ätit matGråter Symtomen stämde in på magomvridning så Christer körde snabbt in till Slöinge djursjukhus.

Efter prover som visade på utmärkta blodvärden så återhämtade han sig. Röntgen visade att det inte var magomvridning men däremot syntes en vätskeansamling och någonting annatLedsen

Falco var hyfsad på måndagen hemma, men han var inte bra. På tisdag åkte Christer in för att de skulle använda ultraljud för att hitta orsaken till att Falco var dålig.

Tyvärr hittade de tumörer på mjälte och leverLedsen På mjälten var det en liten och en stor tumör och på levern en tumör. Christer fick ta hem Falco på egen risk och det bestämdes att han skulle opereras på onsdagen. Hade de inte opererat hade han dött denna veckan p.g.a mjälten.

I morse innan de åkte till djursjukhuset fick han en blödning tillGråter Det var tumörerna i mjälten som utlöste en blödning i söndagskväll och även denna gång.

Idag har han opererats och mjälten har tagits bort och den klarar sig hundar utmärkt utanCool

Tyvärr sitter tumören i levern så illa till att de inte kan ta bort den. Prover har nu skickats och vi hoppas att det visar sig vara godartat.

Veterinären har letat igenom hela buken och några fler tumörer hittade han inte!!! Hade han hittat det hade Christer bestämt att de inte skulle väcka honom igen.

Han ligger nu med dropp för att buken var full med blod när de öppnade honom och han har förlorat mycket.

 

Så snabbt det går när en hund blir sjukLedsen Klarar han detta blir det givetvis inget tävlande som vi planerade i lördags utan han får bli en glad pensionär här hos oss!  Han har trots allt haft en ortolig tävlingskariär Tjänste hund Försvarsmakten Elitklass spår Elitklass Sök Elitklass Lydnad. I somras gorde vi våran sista tävling på Tjänstehunds SM en 15  placering vi avslutade i alla fallkariären på topp.

Detta var ett jättesvårt beslut att operera och eftersom det inte gick att vänta fick det bli så. Sista chansen är att det är godartat.

Falco mår bra och är jättepigg och hans allmäntillstånd är det inget fel på. Tyvärr sitter det ju en tumör på levern som inte går att ta bortLedsen

I Fredags 25/1  kom det beskedet vi inte ville ha. Veterinären ringde till Christer på kvällen och meddelade att den tyvärr är elakartad och att den snabbt sprider sig till andra organ.

Just mår han som sagt väldigt bra och det är svårt att tro på beskedet, men så är detGråter

Tiden det rör sig om är ju alltid svår, men veterinären trodde att det rörde sig om ett par veckor till eller upp till 3 eller 4 månader innan han blir dålig. Minsta tecken på det kommer det svåra beslutet att tas. En tuff period så klart, men nu skäms han givetvis bort något oerhört av alla runt omkringVinkar

Det är inte svårt med den personligenheten han har. Han har fortfarande full koll på flocken och är det någon som gör något eller är på väg att göra något som inte är OK talar han om det för oss på sitt sätt. Hämtar oss eller stirrar på oss som att "Ni har ju noll koll"

Senast i morse hämtade han oss för att tala om att Wilja hämtat rena strumpor i tvättstugan som hon låg och tuggade på. Igår kväll låg han och morrade i soffan och jag undrade vad det var. Mycket riktigt så hade Wilja tidigare "snott" en äppleskrutt som Christer lagt ifrån sig och Christer skällde på henne. Nu hade hon från långt håll kollat in den skrutten jag hade i handen för att se var jag la den "Den rör du inte" sa Falco.

När Hymer var yngre och svår på vilt visste vi att det fanns något framför om Falco inte släppte förbi honomVinkar

För att inte tala om när han&Husse tog mopedtjuven i trädgården mitt i natten. Hade inte Falco varit där och väckt oss och vaktat tjuven med Husse hade han nog kommit undan....Ja Falco har en hel del historier på sitt samveteBlinkar

...det märks ingenting på honomLedsen Han har varit med husse och Wilja på flera inomhusträningar den här veckan och levt rövareHa ha!.

Han gör precis som han vill nu och det kan ju bero på att just nu får han ha det ganska gott fast han vet var gränsen går. Fastden går ju alltid att tänja påGalen  

 

 

3013-02-19

I tisdags hände det som vi visste skulle kommaLedsen På morgonen när vi skulle gå upp hörde vi en duns på golvet.

Det var Falco som hade rest sig när klockan ringde och skulle komma och hälsa som han alltid gjorde. De andra hundarna gick dit och luktade över honom men gick sedan därifrån som djur gör.

Jag lyfte bort honom till biabeden där han låg och återhämtade sig. Efter en stund reste jag honom upp så att han kunde gå ut och kissa, men det visade sig att han kunde inte gå mer än ett par meter sedan var det samma sak igenLedsen

 

Jag var ute med honom men fick bära in honom igen. Då visste jag ju vad som måste göras. Mitt i all bedrövelsen är jag tacksam att jag fick den tiden jag fick. Det blev lite mer än en månad som jag kunde skämma bort honomLer

 

Han har varit pigg hela tiden och i helgen tillbringade vi all tid tillsammans och gick långa promenader. I måndags morse gick vi in till stan på morgonen. På eftermiddagen gick jag med hela flocken på Östra stranden. Det var en underbar dag. På kvällen ville min dotter Zanna att vi skulle komma och hälsa på så hon fick pussa på Falco, ödet kanske.

 

Tisdagen var jag ledig så jag kunde ta det lungnt innan jag skulle åka in med Falco. Jag lyfte upp honom i sängen och där låg vi en bra stund och snckade skit och gamla minnenVinkar

 

Efter en stund hoppade Wilja upp i sängen luktade försiktigt över Falco och slickade honom på nosen och la sig försiktigt bredvid honom och mig, hon har aldrig lagt sig försiktigt förr. (Det är bara hundnördar och några andra som förstår det här)

 

Jag fick bära ut honom i bilen. Nere i Slöinge bar jag in honom. Han var klar och pigg hela tiden men kroppen fungerade inte. Ett stort tack till personalen i Slöinge dom är underbara.

 

Det är inte lätt att ta farväl av sin bäste kompis som funnits så nära de senaste åtta åren. Tänk vad många timmar man tillbringar med sina hundar. Alla träningspass, tävlingar, militärövningar och promenader. Det är många mil vi gått tillsammans.

 

För att inte tala om alla valp kurser vi har haft tillsammans. Bättre hjälpinstruktör kan man inte få än Falco med sin trygghet och pondus.

Däremot är det väl synd och kalla honom lugn.Till och med så sent som i torsdags var han med mig och Wilja hos Jenny Wibäck i Lotushallen och var störningshund i ett par timmar. Då stortrivdes hanGalen TACK för allt FALCO.

 

Som tur är har jag ju en ny liten stjärna som krupit in i mitt hjärta, lilla Wilja.

Ibland önskar man att man inte fäster sig så fruktansvärt vid sina hundar för det blir så svårt att skiljas från dom, men sån är jag.

Christer