Vad som händer och sker hos oss...

 

I lördags träffades jag&syster med Bosco&Bingo på Varbergs BK. Cobra fick ett spår på 900 meter i ett strövområde där folk kom o gick hela tiden. Det rastades mycket hundar där oxå. En bit av spåret gick i hundrasthagenCool

Cobra slet och jobbade hela tiden. En av 7 Apporterna missade hon. Jag hoppas att vi klarar tiden på elitspåret för hon är så fruktansvärt noggrannVinkar Jag är nöjd med hennes jobb.

 

Vi vallade en uppletande ruta och jag fick 4 nya föremål. Cobra löser det väldigt systematiskt. Hon har inte full fart men kommer väldigt sällan in tom och hon letar i hela rutan. Ska träna mer på korta föremål. Hon har inte näsan på nära baslinjen känns det som. Jag har haft mycket föremål långt ut så hon tror nog att de ska vara där. Det är bara att träna på! Jag är nöjd med hennes arbete här oxåLer

 

Vi började med en dold platsliggning efter lottdragningen. Det gick jättebra.

 

 

På lydnaden länkade jag ihop FF, inkallningen och första utskicket på framåtsändandet. Där hade jag en pinne ute framför gruppen. Hon bröt fint och gjorde bra sistasträcka och kom i fin fart på inkallningen. Där fick hon en godisbelöning. Likadant åt andra hållet.

Fortsatte tävlingsmässigt med kryp, ljudgivning, metallapport och tungapport. Efter tungens ingång blev det en belöning och sen kom ett långt uthopp där hon satte sig jättefint och då drog jag upp bollen och kastade över huvudet på henne sen kom lekenGalen

 

Jag är mest nöjd med hennes kryp, fina delar i framåtsändandet, bra intensitet i ljudgivningen och farten ut på apporteringarna. In med Apporterna kommer några travsteg när hon ska göra ingången med dem. Träna träna!

 

 

 

 

 

Sökträningen idag var på ny plats med nya figgar.

Jag valde att göra hittövningar och tomskick. Nu blev det först en ny figge sen missade hon nästa figge för hon sprang långt ut mot det andra gängets sökrutaVinkar(Vi hade delat oss) Nu blev det 7 tomskick som hon skötte jättebraCool Jag trodde absolut inte att hon skulle springa så bra på tomskickGalenMen nu blev det så.

Till slut sa jag att hon måste få en ny figge. Det fick hon bakom en bäckHa ha!om var jättebred, som figge gick det att ta sig över på en bro och ett ställe till.

Cobra hade inga problem med den och fick en figge där, tomslag på andra sidan igen och tomslag över bäcken, tomslag på andra sidan igen och figge igen på tredje skicket över bäcken. Där bröt jag sen och hon verkade inte var speciellt trött. Nu var det ingen kuperad refräng men lite blöt som hon inte gillar och det bekom henne inte idagHjärta Härligt att det går framåt!

 

Eftermiddagens lydnad valde jag att ha mycket belöningar på efter gårdagens pass. Fria följet tyckte jag att hon hade luftat lite på i högersvängar och helt om. Det skulle vi jobba med. Hon hade en kanonhärlig attityd och det fanns inte mycket att anmärka på mer än att hon på stegen bakåt tyckte att det kan jag själv utan att vänta in matteHa ha!

Framåtsänådande tävlade jag ett utskick utan pinne och det gjorde hon jättebra och föll in i en fin sistasträcka som jag belönade. Jag var nöjd med att hon hade koll på brytpunkten utan hjälp. Bra!

 

Metallens ingång var idag jättebra så då gjorde jag inte om den hellerCool

Krypet däremot var jättesvårt att få till idagLedsenBråkade inte med henne om det utan fick till lite lyckanden och belönade det.

Var sen nöjd med passet och framför allt Cobras härliga inställning till att vilja göra mer. Lite platsliggning med skott hann vi oxå med. Jag ångrar inte en sekund att jag steriliserade henne. Det är  en härlig attityd hos henne. 

 

 

Ja det blev ett annorlunda slut på spåret idagCool

En oplanerat ledig eftermiddag fick jag och passade då på att lägga ett spår till Cobra på 1000meter. Hon startade upp spåret med en härlig attityd och svansen gick på henne när hon jobbade. Härligt att se tycker jag, men en del säger att då är inte hunden koncentreradGråter

Det var 9 apporter och hon gick över 2FörvirradDet blir att jobba på att höja värdet på alla. En missade hon efter en krånglig "tarm" och det känner jag igen. Efter en svårighet kan det kännas som att doftinformationen är så stor så att hon går rätt över en apport utan att ta notis om den.

 

Alla vinklar både spets och vanliga klarade hon galant även om jag lagt en del i branter neddåt för att liksom "skjuta" ut henne från spåret.

 

Upptaget gjorde hon en fin analys av och tuffade iväg åt rätt håll. Hon liksom jobbar sig sakta ut i upptagsrutan för att konstatera att "Här är det" och sen analysera. Hymer tog galopp ut och pang "Här är spåret" det går nog härråtGalen Cobra känns säkrare därCool

Jag gick och vinklade bredvid stigar och vägar där folk hade gått för att se om hon hade koll på sina vinklar och det hade hon.

 

Mot slutet gick jag längs med en grusväg och plötsligt stannade det en bil efter kanten ca:50 meter framför oss. Ett äldre par med varsin hund går rätt in i skogen och jag tänker "Vad bra, de kommer korsa vårt spår så vi får en förledning."

Hmmm den ena hunden kom fram till spåret och sög i det åt rätt håll och tanten går efter sin hund och förstår ju inte att den spårar. Mannen går bakom med sin hund och de pratar med varandra meddans hundarna jobbar sig fram i mitt spårGråter

Jag hade lagt två apporter ganska tätt i slutet och jag inser att snart kommer de till första slutapporen. Cobra har sett vad som händer och muttrar och drar i linan. Jag ropar till paret att deras hundar spårar mitt spår. Jaha Ojdå säger de. "Vad ska vi göra?" Ni kan bara gå åt sidan där så spårar jag förbi er säger jag. De gick 5 meter åt sidan och Cobra spårade med svansen rakt upp och morrande och strax bredvid paret ligger en apport! Cobra blänger på hundarna och klipper sin apport(det gör hon inte annars). Äter lite korv och spårar morrande vidare. Tack så mycket säger jag och vi tar strax slutetLer stort

I LÖRDAGS var vi i en ruta med mjuka kullar, kärr och nergrävd figge. De fick gå ca100 meter eftersom vi skulle träna på söndag oxå.

COBRA fick träna markeringar med lösrulle, springa tomslag. Detta fungerade jättebraLer Jag blandade flying och vanliga skick och äntligen springer hon lika bra på båda. Flying har varit hennes favorit och hon har inte haft samma fart ut på vanliga skickLedsen Kärret fick hon bekymmer medVinkarDet fanns inga torra tuvor att hoppa påGalen Hon fick ett tomskick som hon sprang jättebra på och därefter en flying rätt ut i kärretCoolHon hade bra fart och tänk, i kärret låg husse och han blev en springareLer stortCobra brydde sig då inte om vattnet. Ja det finns en del att träna på innan det blir en högre start!

 

WILJA fick samma upplägg som Cobra. Hon sprang jättebra och skallade fint på markeringarna. Tyvärr har hon figgarna som bromsklossarLedsenHon kommer i full fart och trycker ifrån med framtassarna och kastar sig bakåt och börjar skalla. Det blir att ta fram kompostgallren igenHa ha! I kärret blev hon grund och skickades om och då löste hon det bra.

Båda två sprang lätt och hade en härlig attityd!

 

På eftermiddagen fick WILJA träna VITTRINGSAPPORTERING på vittringsbrädan med samma tänk som vi gjorde på specialsöket förra helgen. Christer vill börja om med henne i det momentet för att hon ska bli säkrare och ta det lugnare. Nu har hon stress i det momentet och det vill han inte.

 

Idag, SÖNDAG var vi en ruta som kallas RAVINEN för att den är brant på båda sidor. Det är även väldigt sankt på ena sidan innan branten börjar. Vi körde båda två ca 200 meter.

WILJA fick hittövningar med figgarna bakom träd och Christer blandade  flying med vanliga skick. Hon gick otroligt bra och det enda att ta med efter detta passet är att vara nog med att styra upp henne med kroppen på flyingskicken. Det var jättekul att se henne jobba så braGalen

 

COBRA fick oxå hittövningar fast med heldolda figgar. Jag blandade oxå flying med vanliga skick och hon sprang väldigt bra och har ett jämt och fint tempo hela vägen!

DET VAR VERKLIGEN JÄTTEKUL ATT JOBBA MED DEM IDAG OCH SE HUR DE TAR I NÄR DE ARBETARCool

 

Vi körde till klubben och tränade när vi fikat klart i skogen. Wilja tränade på hoppapport och Cobra tränade metallapport och sen länkade jag ihop elitbruksets moment förutom tungen för jag orkade inte gå och hämta den i bilen! Hon jobbade på bra och fick sin tävlingsbelöning efteråt. Det är lek och kattmatCool

 

På eftermiddagen var Wilja&Cobra med ut i skogen igen på en 7km joggingrunda. Som de sprang de första kilometrarna men sen höll de sig ganska nära mig och lunkade lugnt och fint.Det kändes iallafall som om de var lite tröttaCool Ikväll har de legat och snarkat och de ska de nog göra hela dagen imorgon oxå!

den 1 februari tävlade Christer&Wilja lkl2 och fick ett förstapris på 162.5 poängCool

Känslan på planen var jättebra! Framförallt mellan momenten och det var det viktigaste! 

Avdragen var för dubbelkommando på flera moment där han fick ge ett extra kommando. För mycket stadgeträning för att hon inte ska stirra till det. Christer är inte ett dugg orolig för det.

Helgen efter var de anmälda till en lkl2 igen och han ville byta till trean men det gick inteLedsen 

Han stod över den tävlingen då och ska tävla trean om några veckor stället!