Vad som händer och sker hos oss...

INOMHUSTRÄNING

Igårkväll var vi i Halmstads hundarena igen på öppenträningen. Det är alltid mycket folk och hundar där. Agilityn i tredje delen hade någon sorts kurs igår och det var ett himla gapandeCool

Bättre miljöträning med folk och hundar tätt intill vilket Cobra behöver går inte att fåGalen Halldelarna (3 stycken) är avdelade med stora draperier och bollar och godis studsar under med jämna mellanrum och hundarna kryper under, tar sin belöning och skyndar sig tillbakaCool De har en väldig respekt för varandra och det flyger apporter och man använder varandras rutor. Det är inte bara hundarna det är miljöträning förGalen. Snabba inkallningar tätt intill blir en enorm utmaning vid stadgeträningen.

 

WILJA och husse gör enorma framsteg. Hennes koncentration ökar för varje gång. Men hennes förväntan börjar nu bli på gränsen för lite för hög. Christer har ju haft en gapig schäfer och vill inte hamna där igenVinkar. Belöningarna kan han nog sänka lite nu. Det går inte att göra samma övningar för många gånger, ganska snabbt gör hon då allting själv utan tanke och precision. Hon måste själv komma på vad han är ute efter och prova tills det blir rätt. Hon provar och det går snabbt och hennes hennes vilja att jobba gör att andra hundar inte är någon som helst störning för henneWow! 

COBRA och jag gillar ju yviga stora belöningar och jag kan ibland känna att väggarna hindrar detta. I verkligenheten gör de ju inte det, men det är min känslaCool. Jag har kommit på att ett pass utomhus imellan ett inomhuspass gör att vi mer är i rätt fas det stämmer mer i kommunikationen mellan oss. Nu är det ju så att jag bestämde mig ganska impulsivt för att tävla lydnadsklass 2 med henne och har forserat med ex. rutan vilket fått till resultat att hon inte har riktig koll på detta momentVinkar Igår fick hon leta upp rutan från olika håll och jag stod på olika platser och kommenderade "rutan". Det tyckte hon var en riktigt rolig lek! Apporteringen kan vi inte bara köra inomhus, då tappar hon fart. Utomhus funkar den bättre och där tar hon i mer så det blir mest lek med apporten inne. Just nu kämpar hon med att ta den när jag har den mella knäna eller fötterna sen kör vi konkurrens om den när den ligger en bit ifrån. Belöningar även vid vändningen efter gripande i full fart in till mig. Jag tycker att det är kul att träna in under lek och har ibland svårt att fokusera mig själv på att träna kedjor och tävlingslikt, men det är en balansgång hela tiden. Cobra är en hund som behöver mycket lek vid träningarna och det gillar jag. Att bara gå in och leka och mysa en stund på planen och köra en rundaövning med ett ställande eller läggande i bra fart och en rejäl belöning en känsla värd mycket att ta med sig till nästa lydnadspass tycker jagHa ha!

I övrigt så har WILJA kommit på att "om jag går upp på husses skrivbord och krafsar på knapparna på Laptoppens tangentbord så lossnar de"