Vad som händer och sker hos oss...

USCH VILKEN VECKA....FALCO PÅ OPERATIONSBORDET

I Söndagskväll blev Falco akut sjuk en stund efter att han ätit matGråter Symtomen stämde in på magomvridning så Christer körde snabbt in till Slöinge djursjukhus.

Efter prover som visade på utmärkta blodvärden så återhämtade han sig. Röntgen visade att det inte var magomvridning men däremot syntes en vätskeansamling och någonting annatLedsen

Falco var hyfsad på måndagen hemma, men han var inte bra. På tisdag åkte Christer in för att de skulle använda ultraljud för att hitta orsaken till att Falco var dålig.

Tyvärr hittade de tumörer på mjälte och leverLedsen På mjälten var det en liten och en stor tumör och på levern en tumör. Christer fick ta hem Falco på egen risk och det bestämdes att han skulle opereras på onsdagen. Hade de inte opererat hade han dött denna veckan p.g.a mjälten.

I morse innan de åkte till djursjukhuset fick han en blödning tillGråter Det var tumörerna i mjälten som utlöste en blödning i söndagskväll och även denna gång.

Idag har han opererats och mjälten har tagits bort och den klarar sig hundar utmärkt utanCool

Tyvärr sitter tumören i levern så illa till att de inte kan ta bort den. Prover har nu skickats och vi hoppas att det visar sig vara godartat.

Veterinären har letat igenom hela buken och några fler tumörer hittade han inte!!! Hade han hittat det hade Christer bestämt att de inte skulle väcka honom igen.

Han ligger nu med dropp för att buken var full med blod när de öppnade honom och han har förlorat mycket.

 

Så snabbt det går när en hund blir sjukLedsen Klarar han detta blir det givetvis inget tävlande som vi planerade i lördags utan han får bli en glad pensionär här hos oss!

Detta var ett jättesvårt beslut att operera och eftersom det inte gick att vänta fick det bli så.  Sista chansen är att det är godartat.