Vad som händer och sker hos oss...

SPÅRPROBLEM X2

I morse skulle husse&jag lägga IPO3spår till klubbens tävling(Sweden Cup).

På väg dit ringer han(jag var på annat håll innan så vi tog 2 bilar)  och säger "Du kan stanna, Bonden har gödslat hela fältenArg"

Jaha!! Jag stannar till på vägen och där är domarna och de tävlande framme vid spår 5 och vi skulle lägga spår 10-13.

Var finns det fält som är tomma?? Jo kanske ganska nära klubben. Vi kör dit och ingen var därWow!Vi börjar traska 600 steg, 3 apporter, 4 vinklar och 5 sträckor. Det fanns gott om plats och det löste sigCool. När alla rullade in låg spåren och väntade och solen lysteVinkar.

 

På eftermiddagen åkte Christer, Fia och jag ut för att spåra och träna uppletande. Christer la spår till Cobra, Fia till Wilja och jag till Qvittra. Falco fick ett hussespår och Hymer som varit dålig fick inget spår, men var fikahund och fick "leta upp" godis.

Nu till Cobras spår OJ,OJ vad hände?? Jo hon gör ett fint upptag med ett "snällt" tårtbitspåsläpp. Hon lullar iväg med bra tempo, tar första apporten. Fia springer rakt över spåret för att hon ska få förledning. Det tar hon ingen notis omCool. En bit efter det börjar hon! Hon vindar, drar i linan, piper och är ganska okantaktbar och definitivt inte inne i någon "spårfil". Det är lika bra att bryta henne efter en stundGalen.

Hon vindar rakt upp och hade jag släppt henne hade hon bara sprungit till skogs! Vi har aldrig sett ett sånt beteende på henne förrut. Tänk om man kunde få reda på vad hon kände för dofter!!??  Vi funderade på om jag över huvud taget skulle kunna göra ett uppletande med henneFörvirrad.

Wilja gick sitt bästa och längsta spår någonsin, ca 300m med godishögar. Nu har poletten verkligen trillat ner! Som hon spåradeLer stort.

Qvittra fick ett spår med lite skojigheter i som hon lösta kanonbraCool

På uppletet valde vi att försöka börja med Cobra och att ha en rejäl dragning. Det var bitkudden och 2 gummidäck. Hon fick se dem innan. Ut och hämta, mycket kamp när hon kom in och hon hade inte en tanke på att göra något annatBlinkar. Det hon tidigare drogs mot i spåret fanns inte i hennes värld längre fast vi var i samma område??!!

 

Falco gjorde ett härligt upplet precis som Qvittra. Wilja fick göra vindövningar med föremålen och löste det bra!

Imorgon ska vi spåra fältCool Undrar om Cobra är med på noterna då!?

En rolig nyhet oxå. Jag har kommit med på en spårtävlingGalen. Vi står ju som reserver på 2 andra innan dess så vem vet!?