Vad som händer och sker hos oss...

HÖGRE DEBUT FÖR COBRA

I Fredags åkte jag upp till mina föräldrar och syster Carina för att tillbringa helgen där. Första natten i Västra Bodarne och andra i Abrahamstorp och sen tävlade vi högre spår i Skara på Söndagen.

Carina & Bosco hade oxå kommit med så vi hade hela helgen ihop. Lördagen ägnade vi åt upplet och lydnadsträning. Josefine var snäll och vallade en tävlingsruta åt Cobra med sina föremål för hon vill inte gärna ta det andra hundar bitit iLedsen. Bitkudden som Josefine lagt ut tog hon mer än gärna in, men ratade en del annat! Det är bara att jobba på! På tävlingen tog hon iallafall in 2 föremål och jobbade med glädje så det är jag nöjd med. Det går åt rätt håll. Betyget blev 5&5. Där drog jag ner betyget genom att inte ta emot föremålen så som jag lärt henne avlämna dem vilket ledde till att hon spottade ut dem på backen. Jag blev så glad att hon tog dem så jag kom av mig{#smileys123.tonqueout}

MINA MÅL med debuten var att bli godkänd, för allt är inte klart och det viktigaste målet var att hon hade en BRA ATTITYD tävlingen igenom. DET HADE HON mer än jag vågat hoppas på.

Vi samlades 7.00 på Skara BK för lottdragning. Platsen var 7.20!! Cobra kom gäspande ur bilen och trippade in på appellplan. Det hade regnat hela natten så det var lite blött. Vi lekte med bollen och jag grisade ner hennes mage sen var det inga större bekymmer att vara på planen. Platsen gick bra, dubbel10. Även för BOSCO!! Han var tyvärr överladdad för lydnaden senGalenfast han är härligt underbar att se på. Så otroligt lik Hymer i mycket!

 

Jag hade startnr 2 så 7.45 körde vi lydnadLer stort Jag hade tänkt prova att Cobra fick stå och titta och ha tråkigt innan vi gick in, (hon blir ofta otålig då) sen göra några snabba vändningar och gå in på planen. Det funkade utmärkt!

FRIA FÖLJET blev 7.5&8. Hon slarvade lite med sneda sättanden som känds lite onödiga. (kanske påverkad av vätan ) jag sa sitt i en halt.

INKALLNINGEN 7&7. Hon startade bra, ställde sig bra och förväntade sig sen en retur på bollbelöning bakom sig så hon blev stående stadigt innan jag med dubbelkommando fick in henne. Härligt att se hennes förväntan bakåt på kommandot och ändå ha farten framåt. Jag har tränat enligt "har du bra fart får du ett ställande och retur på bollen".

FRAMÅTSÄNDANDET 5&5 har jag aldrig satt ihop hela utan belöningVinkar, hon blev lite förvirrad, men jobbade härligt för att försöka göra rätt. Det blev lite för många DK.

KRYPET 0. Jag tycker vi fått flyt på det, men idag ville hon inte i blötan, det blir mera träning på blöt plan. Ingen högre hund fick betyg på det!??!

LJUDGIVNINGEN avstod jag, hon skäller med glädje nu, med med hopp o studs så det blir ändå inte poäng på detCool.

TUNGAPPORTEN 8&8.5. Nu var hon sa laddad för att belöningen inte kommit ännu så jag fick stoppa henne från av tjyvaGalen(styr hunden stod det). Galopp ut och snabb trav in.

HOPPET 7.5&8. Nu var hon laddad! Hon gjorde ett jättehopp långt ut och tittade efter bollen. Innan jag hann säga sitt var hon en bra bit ut och snett. Mellan henne och mig syntes inget hinder! Jag gjorde ett JÄTTEDK med väster hand för att rädda ett betyg och hon seglade över hindret tillbaka, sen sprang vi ut och hon fick sin älskade kattmatCool

SPÅRET var det sen dags för. UPPTAGET 5&5. Hon går ut letar upp ett spår och ställer sig och vindar åt vänster. Där står hon och jag vågar inte säga spår för att inte riskera att tvinga fram ett bakspår. Jag avvaktar, hon sätter ner nosen går lite avvaktande åt höger och lullar ut ur rutan utan speciellt fäste, men jag hänger på. TILLBAKA TILL RUTAN kommer det då. Sen hade hon väldigt svårt att fästa på, men när hon sen kommit igång rullar det på. Alla pinnar med (10poäng)och 21 minuter. Jag har varit lite orolig över tiden för hon är så noggrann, men jag behöver nog inte vara det(30 min har vi på oss) . Dagen avslutades med upplet 5&5. (se högre upp)

Av 6 startande kom vi på 5:plats med 422poäng. Det var skönt att stämma av var vi stod för det är mycket som ska stämma samma dag på brukset. Detta gav mersmak, men vi har mycket att träna på nu sakta men säkert går det framåtCool

Husse har tränat sök här hemma med Falco och Wilja. Wilja fick en hel del vindövningar och Falco sprang en hel ruta med en figge sist.

De har även gjort klart rutan till skyddstävlingens avsök nästa helg. Då ska jag lägga några spår.