Vad som händer och sker hos oss...

HELDAGSTRÄNING

Idag hade vi en heldag i skogen med spår, upplet, fika och grillning. Sen åkte vi till klubben och körde igenom lydnaden. Kerstin&Sparris, Fia&Qvittra, Christer&Falco och jag&Cobra. Hymer och Wilja var oxå med. Hymer fick ett upplet och ett spår.

Kerstin la ett spår till Cobra med blandad terräng. Upptaget i bokskog och sen vidare och det gick över i granskog, mossa, ris och var lite kupperat. Spåret låg i 2,5 timma och det var svårt för Cobra. Hon tuffade iväg åt rätt håll på upptaget men hade lite svårt att fästa. Efter första apporten kom hon igång bättre. Andra apporten bra några vinklar och sen blev det väldigt svårt för henne. Det gick brant uppför genom ett rissnår och hon ville vinda sig upp och då kan man hamna var som helstGalen. Tur att Kerstin var med annars hade vi nog gått bort oss därLedsen.

Vidare till tredje apporten och fjärde och till slut till kom vi till slutet. Hon tog tid på sig annalyserade och slet. Med facit i hand var det för lång liggtid för henne just nu, men det bästa var att hon slutade inte jobba någon gång.

Uppletet fick hon tre korridorer med sex föremål. Två korridorer gjorde hon bra. Jag brukar ta emot henne på det stället jag ska skicka nästa gång men efter andra korridoren gick jag längs baslinjen med henne till sista korridoren där de andra stod. Nu har jag nog letat färdigt tänkte Cobra då, men nej, två föremål till ska inFörvirrad. Lite förvirrat gjorde hon det! Jag måste helt enkelt träna på att förflytta mig med henne på baslinjen och fortsätta skicka sen.

Falco gjorde ett kanonfint uppletCool. Det bådar gott inför helgens tävling!

Lydnaden kändes hyfsad. Kort sammanfattat. Ett bra FF, inkallningen ställde jag henne för första gången på halva 50meters sträckan, har bara stöllt henne inom 10m ifrån mig förrut på full inkallning. Den var OK.

Framåtsändandet hade bra delar och mindre bra delar. Krypet är vi nöjda med. Ljudgivningen räckte med enstaka skall efter peppning.

Tungen blev lite tokigt, vi tog en apport med hal gummislang runtom. "Det kommer det på tjugonde tävling så det är bra att träna på!" Självklart tyckte jag. Den var konstig tyckte Cobra, efter att hon lyft den och gjort en ingång så tog vi en vanlig med vanligt tjockt gummi runt och det gick bättreVinkar. Kör än så länge tungapporteringen uppdelad i ingångsövning, springövning och gripövning.

Hoppet var jättefintLer
 stort. Hon har fin förväntan och gör ett långt uthopp på full hinderhöjd.

Tack för en HÄRLIG dag.