Vad som händer och sker hos oss...

TRÄNINGSTÄVLING

var det idag dags förCool

Kl8.30 träffades Fia, Eva&Lasse och jag. Det blev helt ny mark som vi aldrig varit på och fullt med vilt. Bra träningstillfälle alltsåCoolVi la ut spår åt varandra. Cobra fick ett spår på 750 m. Det var lite snårigt ut på upptaget, men hon tuffade ut och tog ett fint framspår. Jättehärligt!

Första pinnen missade vi men de andra 5 fick hon med sig. Den hon missade låg strax efter upptaget och varför hon gick ut i vind där när hon spårade så otroligt noggrant resten av spåret vet jag inte.

jag är väldigt nöjd med tempot men skulle vilja ha lite mer drag på pinnarna. Det får bli mer belöning och snörpinnar på det.

 

Uppletet är jag oxå nöjd med. Rutan var tydligen svårare än vad vi trodde fast den var platt. Det var lite ris och en hel del diken och medvind som ställde till det. Hon jobbade i sitt tempo, alltså inte full fart utan metodisk och lugnt och plockar på något sätt med sig föremålen in. Duktig tjej. Hon har betydligt högre fart in än ut.

tänker jag tillbaka på våra bekymmer med stopp, hon har inte velat lämna mig och inte ta föremål andra tuggat på så är jag supernöjd!

Lydnaden på eftermiddagen gick över förväntan. Fria följet hade hon bra kontakt på, men växlade position lite. 

Inkallningen har jag dragit på henne för att få bra tempo. Det har hon nu men ställandet är inte bra. Blir att träna! Läggandet var OK men kan bli bättre. Starterna och tempot mellan var väldigt bra.

Framåtsändandet behöver vi sätta ihop mer. Brytpunkterna gjorde hon bra och även utskicket. Andra inkallningen var bra men inte första. Hon fick några stopp på saktasträckan och var ofokuserad där.

Krypet tänkte jag avstå eller bara starta på pga att det var fruset och snöade och hon kan krångla på sånt underlag. Det blev istället dagens bästa moment. Träningen på mattan inne har alltså gjort resultat! Jättefina vinklar och hon var låg och nästan vågrätt i ryggen hela vägen och verkligen tryckte ner armbågarna sa de i gruppen eftersom man själv inte ser något. Vid första halten böjde jag mig ner och belönade henne innan vi körde fortsättningen. Bra känsla!

Ljudgivningen var första skallet bättre än andra som var bra. Hon tjuvade ett skall på sista tystnaden.....

metallapporten var bra fart ut, något lite tvekande vid gripandet men väldigt bra fart in. När hon var nästan inne fick hon en bollbelöning.

tungen är tung...bra fart ut tjuvade i starten grep tappade sen bra fart in. Det blev en korvbelöning för farten.

Bollbelöning på ett långt uthopp och stegen som avslut. Stegen som hon alltid tagit det väldigt lugnt på tog hon idag i språng upp och slarvhopp ner. Hmm inte kört sen i höstas så den var nog extra kul! 

Attityden och helheten är jag väldigt nöjd med. Detta gav mersmak och nästa träningstävling är i Varberg. Då tar vi nya tag!

hon var pigg allert och med hela dagen och det känns skönt och hon var väldigt rolig att jobba med. Härliga Cobra!