Vad som händer och sker hos oss...

SÖKTRÄNING

Idag var det dags för sökträning. Vädret var väl inte det bästa, men vad gör det!
Det blir bara så roligt som man gör det och tycker man att träna hund är det roligaste som finns så spelar inte vädret någon roll, iallafall inte för hundarna.
Rutan idag var ganska flack o öppen, men med lite fallna träd o ris som legor på ena sidan o andra sidan var kuperad med bergsklippor o skrevor.
Falco tyckte att det var en höjdare att få leta figgar i berget och hade väldigt fart upp o mycket spring i benen. Motvindsidan som var den flacka tyckte han att han inte behövde jobba ut ordentligt på när det var tomt för där fanns ju ingen!!? Markeringarna var han kanon på.
Cobra backade jag lite grann i träningen på för jag körde nog igång henne för mycket och snabbt efter magoperationen i december(hon hade ätit en kapsyl o majskolv!).
Hon fick hittövningar och systemspring och som hon sprang! Det var härligt att se hennes glädje idag! Det bästa var att på sista skicket hitta alla figgar på en gång i skogen som avslutning!!
Jag fick hjärtat i halsgropen när Cobra på ingången efter första skicket hoppar över en rishög o skriker till och lägger sig ner o dinglar med höger framben!! Oj tänker jag o figgen kommer springande. Då reser sig Cobra, går fram till rishögen o morrar o mopsar upp sig och låter väldigt irriterad! Oj sa figgen. "Ibland så tror man att hon är försiktig, men när det väl gäller så är hon tuffare än man tror." Sen skulle hon bara ut på andra sidan så vi körde vidare o jag hoppas att det inte var någon större fara.
Ja vad säger man? Hon har många sidor den hunden.
Hymer var vallhund med den äran idag, har ett litet sår vid ena trampdynan, men med sko går det bra att springa, utan sko haltar han i snön.
Imorgon blir det lydnadsträning inomhus i ridhus för Hymer o Cobra, men då ska ju solen skina ute!!
Falco ska hjälpa husse på valpkurs!