Vad som händer och sker hos oss...

EN HÄRLIG TRÄNINGSDAG OCH KVÄLLSRUNDA...

blev det idag. Fia&Qvittra och jag med Hymer&Cobra träffades i morse för en heldagCool

Vi började med att lägga spår till varandra och hade med oss var sin lös hund. Fia hade med sig Qvittra när hon la spår till Cobra och jag hade med Hymer när jag la till Qvittra. När jag la till Hymer hade jag med mig Cobra.

 

Det ställde till bekymmer för Cobra och Qvittra i spårenBlinkarDet var nytt för dem och de fick slita, men har fått känna  på nya erfarenheter idagGalen Vi blev väldigt konfunderade över deras beteende, men vi har en plan för demHa ha!

Hymer är van vid sådana spår och tog ingen notis om löshunden. I bevakningen la vi många sådana så han har helt klart andra erfarenheter än damernaVinkar

 

Sen åkte vi till klubben för uppletande. Cobra fick 6 förmål som Fia la ut. Det var inte de minsta, men dock betydligt mindre än tävlingsföremål. Hon jobbade bra fram till och med 4 förmål. Där skulle jag ju så klart ha brutit för sen blev arbetet och tempot sämre, hon lägger absolut inte av, men det blir ingen struktur över det. Får nog prova en "bombad" ruta med 20 förmål och belöna alla och se vad som händerGalen

Qvittra jobbade suveränt som vanligt med sina pytteföremålCool

 

Efter det körde vi lite lydnad. Cobra gjorde en lång inkallning som hon startade med en tjuvstart så det blev att lägga om och kalla in igen. Då låg hon, dock med en ryckning på kommenderingenVinkarställandet reagerar hon bra på kommandot, men tog ett par extra galoppsprång innan hon stannadeLedsen jag måste vara snabbare på bakåtreturen efter kommandot eller som Fia sa "Ska du träna stadga eller ett snabbt ställande?" Förvirrad Läggandet gjorde hon fint och farten mellan kommandona var bra.

 

Framåtsändandet gjorde jag 2 skick på med  en targetpinne på brytpunkten och första skicket med en inkallning som gick bra och andra skicket avslutade jag med en bollbelöning framåt över hennes huvud på sistasträckan. Det gjorde hon braCool

Tungen gjorde jag bara återgången på. Där har jag kriteriet galopp in. Det gjorde hon inte första gången så det var jag inte nöjd med men det gjorde hon när vi gjorde omCool Lite gripandeträning på den blev det oxå.

 

Kryp som Fia kommenderade och berömde henne samtidigt och hon kröp INTE rakt fram när jag svängde höger. Det har hon börjat med på sista tidenChockad Vänstersvängarna måste hon svänga i annars trampar jag på henneGalenKrypet var hyfsat bra i övrigt.

 

Första delen på ljudgivningen gjorde vi under kommendering 2 gånger och hon hade riktigt bra intensitetHa ha!

 

Hon jobbade på bra trots att det blev otroligt varmt på appellplanen. Skönt!

 

Hemkommen vid halvsextiden och efter en god kvällsmat gav jag och Sonen oss ut på en härlig kvällsrunda vid sjön. Både vi och hundarna njöt av det underbara vädret och de tog sig ett doppCool

 

Christer ringde under dagen från sin kennelträff i Sunne och var mer än nöjd med Wiljas prestation på funktiontestet idagCoolWilja hade gjort väldigt bra ifrån sig. Karin som har Arn från samma kennel ringde och berättade att hon skulle starta jaktprov i Öppenklass i närheten av Halmstad imorgon. Det skulle kanske vara kul att seCool Får se imorgon hur jag gör.