Vad som händer och sker hos oss...

DEBUTEN AVKLARAD......

 

I morse samlades vi ute vid spåren för lottdragning. Jag drog startnr 5.

En jättefin upptagsruta hade vi och hon analyserade en stund innan hon valde framspårCool9 blev betyget. Det var frost på morgonen när spåren las ut och nu brände solen där den kom åt. Hon jobbade jättebra, fick ett tapp när vi kom från isig sankmark till en soldränk ljungmark och tappade i samband med det en pinne. Vi kom runt på 23 minuter och en 9 i betygetHa ha!HÄRLIGT jag kände att jag litade fullständigt på henneCoolEn väldigt go känsla. Det var fullt med spillning från älg och rådjur och spårläggaren sa att det finns väldigt gott av dem! Hon lurade inte med mig på detCoolUnderbara lilla CobraHjärta

 

När vi kom till klubben tänkte jag ta ut henne på planen och köra lite för hon är väldigt känslig för nya platser. Det visade sig att lydnaden redan börjat och 2 hundar med startnr innan mig hade brutit så jag skulle in som startanr 3Galen 

Hämtade henne snabbt och hon tyckte absolut inte om att den största delen av planen var ganska blötGråter. Vi gjorde en väldigt dålig lydnad.

Vissa detaljer som vi tränat ex att sätta sig i fria följet fast det är blöt funkade kanonbra. Det gjorde hon jättefint! Det tar jag med mig.

 

Inkallningen gjorde hon i en båge med dålig fart för att slippa springa i den fuktiga mittremsanVinkar hon stållde sig bra, men jag fick ge dubbelkommando för att hon skulle lägga sig.

 

Framåtsändandet var en historia för sig. Hon startade på utskicken, bröt på rätt ställe men gick mellan ytterpersonerna i gruppen. Gick jättefint på saktadelen men hade inte en susning om vad "Cobra hit" betyder på inkallningenGråter. På transportsträckan innan andra skicket hade hon fullt sjå med var hon skulle sätta tassarna utan att bli för blötOsäkerJag såg inte var hon var när jag skickade henneLedsen OJ OJ OJ så det kan bliCool

Apporterna skulle hon ge till tävlingsledaren (syster yster)Chockad Jag stod där det var blött i utgångspositionVinkar

Krypet var inte att tänka påLedsen

Ljudgivningen startade hon först inte på utan jag fick ge dubbelkommando. När hon kom igång var den bra och hon var tyst på tystnaderna för första gångenCool Andra skallgivningen startade hon jättefint på.

10 på plats, stege och hopp är det positiva som jag tar med migCool

Uppletandet fick vi 6 på med 3 föremål så det arbetet var inte bra. 

Jag sa innan tävlingen att jag hade som mål att bli godkänd och jag hoppades att vi skulle klara spåret. Vi blev godkända och vi klarade spåret, men ändå känner jag mig inte riktigt tillfreds för att vi hamnade så fel i vårt lydnadsprogram.

 

Jag tar på mig att mina tävlingsförberedelser inte var bra och att troligtvis mina tävlingsnerver störde henne. Samtidigt blir jag riktigt taggad att träna mer lydnadCool och visa att vi kan få till det!