Vad som händer och sker hos oss...

jag skrev här!

Cobra och jag har varit och tävlat 2 elitspår sen sist. Det första fortsatte hennes positiva trend att förbättra sig på tredje tävlingen i rad. fjärde tävlingen började vi med lydnad och fick åter igen ihop certpoängslydnad. Sen kom hennes livs första bakspår på tävling och 2 pinar bort dessutom. Vi har iallafall genomfört 4 tävlingar under våren med GK och certpoängsresultat så jag är väldigt nöjd med henneCool

För Christer&Wilja stämmer det väldigt bra på träning men i tävlingssammanhang funkar det inte. De har startat 2 lkl 3 men inget förstapris. Den ena bröt han.

Vi har haft midsommarläger på klubben och jag körde några sökpass med Cobra och kom fram till att vi ska köra mer i sommar och desutom har vi två elitspår som vi är anmälda till framför oss. Om vi kommer med....

 

Den 1maj var Wilja &husse i Smålandstenar och provade lkl3. Det var en okoncentrerad Wilja men hon fick 9.5 på sättandes som de missade senast så det har fastnat nu. Däremot nollade hon rutan som hon satte senast😳De fick ihop 210.5 poäng.

Nästa tävling som var inplanerad krockade tyvärr med en konfirmation så det får skjutas på. Just nu tränar de mest för brukset. Framförgående och kryp bl a😊

Eftersom vi slutade hösten med 2 brutna spår pga att tiden rann ut men Cobra jobbade hela tiden kändes det som att målet var att komma runt spåret lördagen i Lerum. Det gjorde vi med en sjua på ett struligt upptag åt rätt håll och en pinne bort. SKÖNT!

Lydnaden höll hon ihop bra på och nollade inget. Fia filmade oh det syns att hon har roligt och det är viktigt, men vi har MYCKET att jobba medLer stort

Uppletet 5:a med 2 fömål. Då var hon trött i värmen(24 grader)

Platsen fullt. Vi slutade på GK med 499.5 poäng.

Dagen efter tävlade vi I Varberg. Det var en chansning att tävla 2 dagar i rad med henne men oxå se vad hon klarar. Hon visade otroligt nog att hon kunde bättre på Söndagen.

Återigen kom vi runt spåret iofs med 2 pinnar bort men 9:a på upptaget! Lydnaden fick hon högre poäng på än dagen innan och tre föremål på uppletet fick hon in!

HÄRLIGT att hon kunde tävla två dagar i sträck och göra bättre ifrån sig dag två trots värmen!

Vi har jättemycket att jobba med men det går sakta men säkert åt rätt håll!

Det har hänt en del sen sist! Wilja har fullt två år den 30 mars.

hon har oxå blivit uppflyttat till HÖGRE KLASS SÖKLer 

Vi var i Tollarp och tävlade. Jag startade COBRA i Högre sök men bröt efter några skick för jag kände att det inte stämde riktigt. Hon har haft någon infektion och starten var en chansning men det var för tidigt. Nu är hon Ok. Väntar med en start i söket ett tag.

WILJA gjorde ett jättefint sökarbete och fick 10-9 i betyg. Hon vann klassen med 505.5 poäng! Hennes markeringar var riktigt bra och hon bakade fint ut från figgarna! Budföringen var full pott och även platsen där hunden bredvid henne sprang upp!

I lydnaden nollade de krypet och det andra var hyfsat med lite här och där att jobba påVinkar Planen är en start i Högre till hösten.

Wilja och husse gjorde idag ett suveränt program😍

I LOTUSHALLEN hade Falkenberg arrangerat en jättemysig tävling med lite annorlunda upplägg pga hallens storlek.

 

FRITT FÖLJ betyg 8.5. "Position i språngmarsch och ngt långt fram ibland".

 

SÄTTANDE betyg 0. Fungerar inte i kedja men som enskilt moment. Har börjat få ordning på det och det var en chansning att få det att funka.

 

INKALLNING MED STÄLLANDE betyg10!

 

RUTAN betyg 9.5! "Ngt långsamt läggande".

 

HOPPAPPORT Betyg 10!

 

METALLAPPORT betyg 10!

 

VITTRINGEN Betyg 0. Ej färdigt. Hon tog fel pinne.

 

FJÄRREN betyg 8. "Förflyttar sig ngt framåt. Bra tempo". Ett moment som precis börjat fungera på avstånd.

 

HELHET betyg 10! "En fröjd för ögat".

 

 

 

 

SITTANDE I GRUPP betyg 10!

 

PLATSLIGGNING betyg 8.5. "DK vid läggande&sättande"

 

TOTALT 231 poäng och ett andrapris.

Det bästa av allt var känslan de hade ihop på planen. Wilja bara följde Christer😍 UNDERBART att se dem jobba ihop så!